HRANILNIKI ELEKTRIČNE ENERGIJE

FOX ENERGY CUBE - ENERGIJSKA KOCKA

2800/2900/4300/4800

Fox-ov hranilnik električne energije (Fox ESS ENERGIJSKA KOCKA), ki deluje po principu potiskanja zraka v posamezno celico baterije (electrolyte circulation system ali sistem kroženja elektrolitov ECS) je visoko zmogljiv, razširljiv sistem za shranjevanje električne energije.

Modularna zasnova omogoča maksimalno prilagodljivost, zaradi česar je primeren za široko uporabo. Dodatne baterije je mogoče namestiti zaporedno. Namestitev je enostavna in deluje na sistem “plug and play”, kar monterjem prihrani veliko dragocenega časa.

MAKSIMALNA PRILAGODLJIVOST

PLUG AND PLAY

RAZŠIRLJIV SISTEM

Kakšne so prednosti shranjevanja sončne energije?

Dejstvo je, da sončna elektrarna proizvaja elektriko le pri dnevni svetlobi, največ seveda, ko sije sonce. Po drugi strani pa največja poraba energije nastopi ravno zvečer, ko je proizvodnja zmanjšana.

Če povemo nekoliko drugače, sončna elektrarna pogosto proizvede največ energije ravno v času, ko je povpraševanje nižje, torej čez dan, ko sije sonce, zvečer, ko pa je povpraševanje največje, pa je proizvodnja bistveno manjša ali celo nična. To pomeni, da učinkovito shranjevanje sončne energije v hranilnikih električne energije odpre obilico možnosti tako za lastnike privatnih hiš in stanovanj, kot tudi za podjetja.

Shranjevanje presežka poizvedene električne energije  je bistvenega pomena za čim večji izkoristek katerega koli  solarnega sistema.

Shranjevanje sončne energije v hranilnikih električne energije ima kar nekaj glavnih prednosti:

  • ZMANJŠANJE IZGUBE ENERGIJE: Če električna energija ni shranjena, jo je treba uporabiti v trenutku, ko je proizvedena. Shranjevanje energije pa omogoča, da se presežna proizvodnja shrani za čas, ko je poraba največja. Shranjevanje presežne energije omogoča, da luči ostanejo prižgane tudi ko sonce zaide. Preprosto povedano, shranjevanje energije omogoča, da se rezervoar energije napolni, ko je proizvodnja visoka in je povpraševanje nizko, nato pa se sprosti, ko se proizvodnja zmanjša in povpraševanje naraste.
  • POVEČANA ENERGETSKA VARNOST: Kratkoročno shranjevanje sončne energije omogoča dosleden pretok energije med kratkimi motnjami, kot so npr. prehodni oblaki ali redno vzdrževanje.
  • ENERGIJSKA ODPORNOST:  Električno omrežje je občutljivo na motnje in izpade zaradi različnih neprilik, od gozdnih požarov do hudih vremenskih razmer. Shranjevanje sončne energije pa ustvari zaščitni mehurček med morebitnimi tovrstnimi dogodki.
  • OKOLJU PRIJAZNO: Z večjim nadzorom nad količino sončne energije, ki jo uporabljate, lahko shranjevanje v baterijah zmanjša ogljični odtis. Velike sončne baterije lahko uporabite tudi za pomoč pri polnjenju električnih vozil in spreminjanje katere koli naprave v vašem domu v napravo na “sončni pogon”.
  • PRIHRANEK: Shranjevanje električne energije v bateriji pomaga tudi znižati vaše račune za elektriko, saj na ta način porabite več lastne energije.

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE

2.88 kWh

ECS 2900

4.14 kWh

ECS 4300H

4.74 kWh

ECS 4800

ENOSTAVNA, HITRA MONTAŽA TER SPREMLJANJE DELOVANJA NA DALJAVO

Montaža:

  • Fox ESS Energijska kocka se lahko pohvali z izredno enostavno in hitro montažo. Sestavljena je iz glavne enote (master) in dodatnih enot (slave).
  • Maksimalna velikost kocke je glavna enota + 6 dodatnih enot, ki se zložijo v slogu lego kock, torej ena na drugo.
  • Na en inverter se lahko veže 1 M (master) + 6 S (slave) .
  • Zaporedno se lahko veže 10 inverterjev na katerega se lahko priklopi 1 M (master) + 6 S (slave). Torej 70 baterijskih modulov.

Spremljanje delovanja na daljavo:

Delovanje naše sončne elektrarne lahko enostavno spremljamo preko Fox ESS aplikacije, ki je dostopna tudi v oblaku (cloudu).